Barion Pixel

Nem véletlenül választottam ezt a címet a mai videómnak és blogbejegyzésnek. Nap mint nap kapok instagrammon és messengeren is kérdéseket tőletek arról, hogy hogyan alakítsátok át a webáruházatokat (vagy kezdjetek 0-ról) dropshipping üzletté.

 Mi a tévhit a dropshippinggel kpcsolatban?

A dropshipping többek között azért lett ennyire népszerű webáruház indítási forma -és azért mondom hogy webáruház indítás, mert az emberek nagy %-a csak elíndítja, de mikor rájön, hogy a webáruház üzemeltetéssel munka is van akkor hirtelen megváltozik a véleményük és nem folytatják.

A YouTube-on a guruknak és a “get rich quick” schemeekhez hasonló dropshipping promo videóknak köszönhetően az emberek azt hiszik, hogy egy varázspálcával összekötöd a webshopodat az Oberlo-val és *csiribu-csiribá* jól menő online vállalkozó leszel.

Hogyan indítsunk dropshipping webáruházat 2021-ben?

Ha megnézed a fenti videót, akkor jól látod, hogy a dropshipping nem halott. Viszont kreatív gondolkodást igényel a webáruházat üzemeltető részéről. 

Találj egy olyan terméket vagy termékkategóriát amit egy helyi (vagy nemzetközi) gyártóval vagy kisiparossal személyre tudsz szabatni és ezután kezdj el gondolkodni a “kiszervezett logisztikán”.

Különbség a dropshipping és a kiszervezett logisztika között 

Amikor dropshippingről beszélünk, akkor a beszállítód (legyen ez nagyker, gyártó stb.) az aki kiküldi neked a termékedet, akkor amikor a webáruházadon vásárlás történt. Ezzel szemben a kiszerevezett logisztika azt jelenti, hogy te magad megveszed a terméket elküldöd egy e-logisztikai céghez (pl. Webshippy ha Magyarországról beszélünk) és ők biztosítanak téged arról, hogy a termék ki lesz szállítva mikor vásárlásod van az online boltodban!

Van-e jövője a dropshippingnek?

Személyszerint zseniálisnak tartom a dropshippinget és azokat a vállalkozókat aki sikeresen tudnak ilyen üzleti modellben értékesíteni.

Én ezelőtt 4-5 évvel vezettem utoljára dropshipping webáruházat, azóta viszont a kiszervezett logisztikához húz jobban a szívem, viszont…

Viszont hatalmas potenciált látok a dropshippingben akkor, ha valaki angol ajkú piacra szeretne értékesíteni. Például ha Ausztráliát célzod és találsz egy ausztrál nagykert vagy gyártót, majd az Ausztrál piacra optimalizálod a terméked, marketinget stb.. nagyon szép eredményeket tudsz elérni! (És itt nyugodtan behelyettesítheted Amerikát vagy Angliát is Au helyére).

Van-e szó a dropshippingről és kiszervezett logisztikáról az Akadémiában?

Az Akadémiában, külön szekciót szentelek a dropshippingnek és a kiszervezett logisztikának.

És a kedvencem az egészben, hogy a ksizervezett logisztikáról nem mással beszélek egy tananyagon belül, mint a Webshippy társalapítójával és tulajdonosával.

Személyes célomnak tartom, hogy mindig a legjobbaktól tanulhassak és szerettem volna, hogyha ezt az Online Értékesítési Akadémia diákjai is megtehetik!

Az Online Értékesítési Akadémiában lépésről lépésre válhatsz online vállalkozóvá, akár 0 tudással indulva is!

Légy te is az Online Értékesítési Akadémia diákja!

Az Akadémiáról bővebb info: itt

Az Online Értékesítési Akadémiában lépésről lépésre válhatsz online vállalkozóvá, akár 0 tudással indulva is!

Légy te is az Online Értékesítési Akadémia diákja!

Az Akadémiáról bővebb info: itt